Náš tým se 11. 10. 2019 zúčastnil Supermicro konference pořádané v Berlíně. Supermicro pozvalo odborníky ze svých Amerických i Evropských řad, aby více než 600 zúčastněným Supermicro partnerům, včetně ANAFRA týmu, odhalili novinky.

Všichni účastníci byli přivítání prezidentem Evropské divize Supermicro, panem Perrym Hayesem, který v číslech shrnul růst společnosti jak za poslední rok, tak v historické rovině. Následně slovo převzal Vik Malyala, aplikační inženýr a business developer pro Supermicro, který pohovořil o neustále se vyvíjející infrastruktuře datových center, nových optimalizačních platformách a směru, kterým chce Supermicro napomoci životnímu prostředí v rámci svého programu We keep IT green. Na což navázali pánové Don Clegg ze San Jose, senior viceprezident celosvětového obchodního týmu a Michael McNerney, viceprezident marketingu, aby odhalili nové strategie pro šetření zdrojů a odbřemenění nátlaku na životní prostředí neustále rostoucím počtem datacenter po celém světě.

 

Následoval drobný coffee break a po něm se přednášky rozdělily do tří sálů, kde experti z celého světa hovořili o celé řadě novinek v různých odvětvích technologií od storage systémů přes portfolio GPU systémů pro běžné transkódování signálu po komplexní výpočetní servery pro AI a neuronové sítě a došlo i na kompletní datacentrové infrastruktury. Účastníci si mohli vyslechnout a dokonce i vyfotit také novinky z portfolia blade a twin architektury. Supermicro pozvalo také partnery ze společností jako jsou Intel, Canonical, Pansas, Western Digital nebo Red Hat.

 

V mezičase vystoupil Sheshaprasad Krishnapura, Intel CTO, od kterého zazněla velmi zajímavá informace — několik velkých datacenter Intelu jsou kompletně naplněny Supermicro Blade infrastrukturou, jakožto ideálním řešením pro úsporu zdrojů a maximální výpočetní výkon. Bylo tedy příjemným překvapením, že Intel a Supermicro spolupracují v takto rozsáhlé míře. Pozornost věnoval i novému trendu a vývoji disagregovaných serverů, kde jsou části serveru modulární, což opět přináší jak finanční úspory, tak redukci uhlíkové stopy a též odpadu.

Přednášející experti se též věnovali rozvoji edge computing a účastníci měli možnost si poslechnout o rozvoji 5G sítí, chytrých měst a stále se prohlubující potřebě pro IoT technologie. Závěrem samozřejmě pro fanoušky technologií AMD nesměla chybět přednáška o této stále oblíbenější serverové platformě postavené na procesorech AMD EPYC ROME. Každý měl také prostor volně pohovořit i s těmi nejvíce vytíženými osobami z vedení Supermicro a načerpat spoustu know-how a inspirace.

V případě zájmu o více informací, které jsou vskutku extenzivní, se obraťte na svého obchodníka a zeptejte se, co Vás zajímá.