Jak roste digitální prostředí, rostou i nestrukturovaná data, a to bezprecedentní rychlostí. Od dokumentů a obrázků po obsah sociálních médií a mnoha dalších dat se zvládnutí tohoto digitálního přílivu stalo velkou výzvou pro organizace všech velikostí. Qumulo stojí v čele této nové éry a nabízí řešení nové generace pro zjednodušení ukládání a správy nestrukturovaných dat. S inovativními a flexibilními možnostmi nasazení umožňuje Qumulo podnikům využít svá data, ať už se nachází kdekoli (ve vašem datacentru, edge-based virtuálních strojích i v public cloudu: AWS, Azure, a/nebo GCP) a zajistit tak dostupnost, bezpečnost a efektivitu ve světě, který je stále více řízen informacemi a daty.

Celosvětové množství nestrukturovaných dat exponenciálně roste a od vzniku virtualizace a prvního iPhone má tento trend vzestupnou tendenci. V posledních letech s příchodem big data, software-defined storage a později ML, AI a autonomních vozidel tento trend neustupuje — právě naopak. Odhaduje se, že v roce 2025 bude napříč (nejen) firemními daty až 175 Zettabytů nestrukturovaných dat. Roste tedy i potřeba s těmito daty efektivně pracovat.

Qumulo file storage ve spolupráci se servery Supermicro nabízí organizacím všech velikostí novou cestu, jak zjednodušit ukládání a správu nestrukturovaných dat, a to kdekoli.

Široký výběr hardwarových platforem Supermicro, včetně vysoce výkonných all-NVMe a ekonomicky výhodných hybrid-NVMe serverů, umožňuje softwaru Qumulo poskytnout flexibilní základnu, která vytváří možnosti nasazení on-premise, v cloudu i v Edge. Přístup společnosti Qumulo, zaměřený na software, dává zákazníkům svobodu ukládat, spravovat a používat svá nestrukturovaná data všude tam, kde je potřebují.

Datová platforma Qumulo poháněná firmou Supermicro poskytuje moderní infrastrukturu pro datově orientované pracovní zátěže. Qumulo nabízí spolehlivý a vysoce výkonný přístup k datům pro urychlení kreativity a spolupráce, a také robustní management, skladování a ochranu obsahu na úrovni HD, 4K či 8K, napříč lokálními a cloudovými prostředími. Souborový systém Qumulo je navržen tak, aby poskytoval podporu a přehled pro miliardy souborů s jednoduchou škálovatelností a umožnil rychlý růst a rozšíření.

Co Qumulo přináší?

Škálování bez omezení: Stovky nodů, miliardy souborů a exabyty kapacity v jediném jmenném prostoru.
Výkon: Zrychlete pracovní zátěže inteligentní vyrovnávací pamětí s přednačítáním pomocí strojového učení.
Maximální rychlost díky NVMe: Vyladěno k optimalizaci výkonu a kapacity na serverech Supermicro.
Viditelnost: Sledujte analytická data v reálném čase — pro lepší přehled a lepší kapacitní plánování.
Bezpečnost: Automatické zabezpečení pro více tenantů s šifrováním a podporou ověřování napříč různými protokoly.
Integrace: Automatizujte pracovní postupy a integrujte s jakýmkoli systémem pomocí bohatých možností REST API.
Ochrana: Přenášejte data mezi místním úložištěm a cloudem téměř v reálném čase bez nutnosti přepracování aplikací. Minimalizujte výpadky s DR službami, replikací a snímky s téměř nulovým RPO.
Mobilita: Přenášejte data mezi místním úložištěm a cloudem téměř v reálném čase bez nutnosti přepracování aplikací.
Skvělý support: Proaktivní cloud monitoring, 24/7 podpora, velká komunita a rozsáhlá znalostní báze. 100 % recenzentů by Qumulo doporučilo.

Pořádný výkon, minimální TCO
all-NVMe servery poskytují bleskové rychlosti čtení a zápisu a vysokou propustnost. 1U Supermicro servery nabízejí rozsah kapacity v přírůstcích na bázi jednotlivých nodů od 30 TB do 153 TB na node. Tím maximalizují hustotu, snižují požadavky na energii a chlazení a snižují celkové náklady na vlastnictví (TCO). Pokročilý systém Qumulo umožňuje symetricky škálovanou kapacitu a výkon, a poskytuje reálný časový pohled na data a sledování výkonu. Qumulo nabízí nejefektivnější a nejpokročilejší souborový systém s maximálním poměrem raw a užitné kapacity, která využívá 100 procent použitelného úložiště.

Svoboda volby
Qumulo je navrženo s ohledem na flexibilitu platformy. Zákazníci Qumulo mohou snížit náklady prostřednictvím širokého výběru hardwaru hned na několika úrovních výkonu. SW architektura běží na standardním hardware od společnosti Supermicro, ale i dalších výrobců. Zákazníci také oceňují možnost kombinovat výrobce uzlů, např. rozšířit stávající infrastrukturu jiného výrobce novými Supermicro nody.

 Mám zájem o nezávaznou konzultaci 

Osvědčeno ve všech odvětvích

Platforma Qumulo si našla své uplatnění u světových jmen společností, a to napříč mnoha obory jako jsou média a komunikace, zdravotnictví, přírodní vědy, státní správa, vyšší vzdělání, technologie, energetika, finanční služby či výroba. A není divu, že se tolik zákazníků obrací na osvědčenou kvalitu. Pět let po sobě bylo Qumulo zvoleno jedním z leaderů Gartner Magic Quadrantu v oblasti Distribuovaných souborových systémů a objektových úložišť. V případě zájmu nahlédněte na celou zprávu Gartner zde.

Jaké jsou možnosti hardware?

Qumulo řešení dodáváme kompletně sestavené a zahořené s aktivovanou licencí. Jedná se o cluster čtyř serverových nodů, což je minimální požadovaná konfigurace. 

Supermicro Qumulo-Ready All-NVMe Server Platform

Cluster A+ WIO 1114S-WN10RT

každý node obsahuje:

  • 1x AMD EPYC™ 7003/7002 Series procesor
  • 16 DIMM slotů; až 4TB RAM DDR4-3200MHz
  • 10x Hot-swap U.2 NVMe4/NVMe3/SATA3 plně hybridní pozice
  • 2x 10 GbE RJ45 LAN
  • 2 PCI-E 4.0 x16 (FHHL) sloty, 1 PCI-E 4.0 x16 (LP) slot
  • Integrated IPMI 2.0 + KVM s dedikovaným portem
  • Out-of-Band management
  • 750W redundantní 80PLUS Platinum zdroje
  • Licence Qumulo
  • od 2 569 602 Kč bez DPH



Supermicro Qumulo-Ready Hybrid-NVMe Server Platform

Cluster ASG-1014S-ACR12N4H

každý node obsahuje:

  • 1x AMD EPYC™ 7003/7002 Series procesor
  • 16 DIMM slotů; až 4TB RAM DDR4-3200MHz
  • 12x 3.5" SAS3/SATA3 Hot-Swap pozice, 4x 2.5" 7mm U.2 NVMe Hot-Swap pozice
  • 2x 10 GbE RJ45 LAN
  • podpora RAID s Broadcom® 3916
  • 2 PCI-E 4.0 x16 (FHHL) sloty, 1 PCI-E 4.0 x16 (LP) slot
  • 800W redundantní 80PLUS Platinum zdroje
  • Licence Qumulo
  • od 1 827 162 Kč bez DPH

 Varianty řešení zde  

Supermicro Qumulo-Ready referenční architektura

 
 
Ceny Qumulo řešení na našem e-shopu jsou orientační — se vším vám pomůže náš obchodní tým, který pro vás připraví konkrétní nabídku na míru vašemu projektu a potřebám, neváhejte se na nás obrátit.
 
Nyní nabízíme speciální akci
Plánujete realizaci Qumulo řešení, ale nejste si jisti, jak to bude s výkonem a rádi byste se dozvěděli více? Jsme tu pro vás. Pro zákazníky, kteří mají vážný zájem, jsme schopni zajistit zcela zdarma performance testy díky našemu partnerství s Qumulo.

 Poptat konzultaci zdarma 

Příběh zákazníka — Hexagon mapuje zeměkouli s datovou platformou Qumulo

Hexagon, globální lídr v řešeních digitální reality s obratem 4,3 miliardy dolarů, využívá senzorové, softwarové a autonomní technologie k podpoře průmyslu v produktivitě a efektivitě. Hexagon sbírá a anylzuje geoprostorová data pomocí 20-30 letadel a produkuje více než 1 miliardu obrázků měsíčně. Tím za posledních osm let zpracovali více než 9 milionů čtverečních mil dat a očekávají, že v následujícím roce shromáždí více než 48 PB dat. Nabízejí chytrou analytiku a aplikace, včetně testování virtuálního prostředí a vytváření digitálních dvojčat pro průmysly jako stavebnictví, městské služby a těžbu. Geoprostorová knihovna Hexagonu vzrostla ze 150 GB na 160 TB denně, a partnerství s Qumulo poskytuje nezbytnou IT infrastrukturu a podporu.

Spolupráce s Qumulo a dalšími partnery vedla k úspěchům se zákazníky, jako je FEMA během COVID-19, Texas Natural Resources Information System (TNRIS) pro celostátní zobrazení, či Beneath the Waves pro ochranu oceánů. Hexagon je připraven řešit urbanistické plánování, mimořádné události, hluk a světelné znečištění nebo růst populace. Spoléhají na podporu a možnosti úložiště Qumulo pro zacházení s nestrukturovanými daty a cílí na vyšší produktivitu, kreativní obchodní modely a zapojení komunity.