Supermicro přináší na trh novou serverovou řadu A+, která nabízí řešení založená na procesorech AMD EPYC řady 7000. 1U, 2U a 4U/Tower systémy nabízejí až 32 jader architektury Zen a 64 vláken na jeden socket.

Platforma poskytuje 128 PCI-E linek jak se dvěma, tak i s jedním procesorem. Připojit lze 32 NVMe SSD, nebo 64 SATA/SAS disků. Vzhledem k velkému počtu jader se TDP pohybuje v rozmezí 155 – 180W, přičemž má EPYC poměrně pokročilou správu spotřeby, při které se takty jednotlivých jader přizpůsobují zátěži tak, aby bylo CPU lépe saturováno. Jako konkurenční výhodu si AMD připravilo unikátní funkci šifrování obsahu operační paměti, kterou má na starosti bezpečnostní koprocesor PSP, který podporuje hardwarovou ochranu paměti algoritmem AES128.

V nabídce portfolia Supermicro jsou již připraveny kompletní rackmount i tower systémy založené na jedno a dvou socketových základních deskách, které by měly podporovat 1-4TB operační paměti DDR4 2666MHz, SATA3, SAS3 a NVMe rozhraní.

Supermicro řešení založená na procesorech EPYC jsou vhodná pro datová centra, HPC a Cloud Computing. Díky velkému počtu jader, větší šířce pásma pamětí a vysokým hodnotám I/O se jedná o ideální volbu při řešení složitých paralelních výpočtů a Cloud computingu. Další oblastí, kde kombinace Supermicro EPYC vyniká je virtualizace a především zabezpečení virtualizovaného prostředí, které probíhá hardwarově i na úrovni operační paměti. Společně s nejnovější řadou grafik AMD řady 500 je jedná o skvělou volbu aplikace pracující se strojovým učením, jako je sledování bezpečnosti sítě, obchodování v reálném čase a vývoj technologií pro samořídící automobily. V neposlední řadě najde uplatnění i ve společnostech, která se zabývají prací s velkým objemem nestrukturovaných dat a využijí tak možnost osazení až 4TB operační paměti. Spolu s novou GPU architekturou VEGA se v nejbližší budoucnosti počítá i s širokým využitím ve světě virtuální reality.

AMD a Supermicro úspěšně spolupracují již více než 10 let. Supermicro pracovalo na návrzích serverů pro AMD EPYC společně s inženýry z AMD a to již v průběhu finalizace architektury ZEN. Díky tomu mohlo v den uvedení EPYC přijít s kompletní produktovou řadou serverů, která je součástí robustního plánu spolupráce kombinující to nejlepší z technických inovací řady ZEN a hlubokých znalostí problematiky serverů a storage systémů společnosti Supermicro.