Dnešní referencí bychom Vám chtěli ukázat přidanou hodnotu Supermicro serverů v zakázkách, kde je kladen důraz na co nejvyšší výkon a kapacitu při daném rozpočtu. U podobných výběrových řízení se většinou setkáváme s konkurenčními servery značek DELL, HP a Fujitsu, kde si zákazník připlácí za značku a přitom ztrácí výhody otevřené platformy.

Česká pirátská strana nás oslovila v rámci interního výběrového řízení na dodávku dvou serverů do stávající infrastruktury. Již dříve jsme této instituci dodávali k jejich spokojenosti jiný hardware, na základě čehož nás do svého výběrového řízení zařadila i nyní. Předmětem zakázky bylo dodání dvou identických serverů v hodnotě maximálně 2krát 80000 Kč včetně DPH. Servery mají sloužit pro statické a dynamické webové prezentace, Nextcloud úložiště a další aplikace v oddělených VPS. Hlavními parametry kromě ceny byla velikost chassis 1U se dvěma fyzickými procesory o 8 jádrech, osazení minimálně 32 GB RAM a také dostatek volných slotů pro disky s možností budoucího rozšíření. Kompletní podmínky výběrového řízení si můžete prohlédnout na internetových stránkách České pirátské strany.

 

servery pro pirátskou stranu

Nabídku za společnost ANAFRA s.r.o. jsme podávali ve dvou variantách. Ty byly postaveny na základních deskách se dvěma procesory Intel Xeon E5-2620 v4 a chassis podporujícím 10 hot-swap disků. Výherní varianta byla osazena 64 GB RAM a redundantním zdrojem, především však se zárukou 3 roky NBD. Záruka, reference a spolehlivost produktů Supermicro byly nakonec rozhodujícími faktory ve výběru dodavatele.

Supermicro hravě pokořilo konkurenční značky DELL a HP nejen cenou, ale především kvalitou dodaných komponent, jejich zárukou a také rychlostí dodání. Servery byly zákazníkovi předány v termínu deseti dnů, což bylo součástí požadavků. Kompletní vyhodnocení naleznete na internetových stránkách České pirátské strany.

Pirátské straně přejeme spoustu uložených dat a úspěšně zpracovaných procesů v serverech Supermicro. Vědí, že se na nás mohou kdykoli obrátit.

Věřte nám, že nepreferujeme žádnou konkrétní politickou stranu.


server pro pirátskou stranu - detail